OCEAN

Det svenska varumärket Ocean består av högkvalitativa och miljöanpassade produkter för tvätt, disk, städ och hygien. Varumärket Ocean ligger rätt i tiden när miljötänkandet blir viktigare för både konsument och samhälle.

Oftast tvingas konsumenten välja mellan rengöringsprodukter som är effektiva, billiga eller miljövänliga. Med Ocean är det precis tvärtom – En Oceanprodukt kompromissar inte om effektivitet, pris eller miljöpåverkan. Tack vare att de är högkoncentrerade och effektiva- räcker de dubbelt så länge och ger ett bättre resultat. Du får alltså mer rengöring för mindre pengar.

Trots den enastående rengöringsförmågan är Oceanprodukterna alltid lika skonsamma mot materialen som rengörs, mot miljön och mot de människor som använder dem.

Många produkter har belönats med priser för sin effektivitet och miljöanpassningsförmåga och flera av dem rekommenderas av Astma och Allergiförbundet. Oceansortimentet utvecklas och tillverkas i Sverige i en klimatneutral produktionsanläggning. Produkterna är biologiskt nedbrytbara, innehåller ej zeoliter, fosfater och är inte testade på djur.

Vår Affärsidé

Kemibolaget skall vara ett kundnära kunskapsföretag som med arbetsglädje och kvalitets- och miljökänsla tillhandahåller kemiska problemlösningar för både industri och hushåll. Vår målsättning är att vara bäst på effektivitet och miljöanpassning av tvätt, disk, rengöring och hygienprodukter till både proffs och konsument. God lönsamhet skall skapas genom aktiv marknadsbearbetning samt uppbyggnad av starka varumärken och en rationellt utvecklad produktion.

Kempartners Historik

Vi kan stolt säga att vi skålat i avloppsvattnet från vår fabrik i Vadstena

Det hela började redan år 1977 i källarlokal i Farsta utanför Stockholm.

Leif Löf grundade bolaget detta år och han både utvecklade produkter, fyllde dem själv och körde ut dem i en släpkärra till bilverkstädernas biltvättar. Miljö och hälsa var ledstjärnan då och är det fortfarande idag. Men tillbaka till där allt började. Intresset för miljön kom tidigt och vi insåg på den tiden att många arbetare led av olika allergiska besvär på bilverkstäderna. Arbetarna hade trasseldukar fullt insmetade med lacknafta i fickorna på arbetskläderna. Allergier på låren, händer och armar var inget ovanligt, ökat antal prostatacancer fall fanns också vid denna tid. Vi förstod då att det fanns ett stort behov av produkter som inte skadade hälsan och den yttre miljön.

Vi stoppade tidigt hanteringen av denna typ av farliga kemikalier, då 1977 pratade man inte miljö och hälsa som idag är en självklarhet. Senare bevisade vi att det gick att få glänsande ren tvätt utan hälso- och miljöfarliga kemikalier. Från att ha jobbat med den inre miljön var inte steget långt bort till den yttre. Vi började tidigt att tillverka alternativa rengöringsmedel och tvättmedel, sedan dess har det bara rullat på. Idag tillverkar vi ett hundratal produkter inom tvätt, disk, rengöring, bilvård och hushåll – alla med miljötänkandet som utgångspunkt.

Vi har alltid varit före vår tid med miljöinnovativa produkter och har bevisat att vi är bra på det vi gör genom flertalet miljöpriser som ex 100- Global Eco Tech Award, Kungens miljöpris, Första Klimat neutrala produktionen i Världen, Världens drygaste tvättmedel –  ja, listan kan göras lång. Det är dessa uppskattningar som gör att vi får en extra kraft att som en mindre aktör visa de stora ”jättarna” att det går att vara miljöinnovativ och ändå göra produkter som är effektiva. Det bästa för oss alla är att ”jättarna” hittills följt vårt spår. Frågan är när nästa kemijätte blir ett Klimatföretag som vi nu varit i snart 10 år.

Jo, Apropå avloppsvattnet från vår fabrik så är det inget större fel på det, vi kontrollerar varje liter innan det skickas till reningsverket, verkar det magstarkt? Att kontrollera vid källan har alltid varit en grundpelare i allt vi gjort. Vi tycker inte att man ska låta någon annan ta hand om det man inte kan ta hand om själv.

Skål för Nästa generation

Klicka på bilden för att läsa en praktisk guide till hela vårt sortiment i ett blädderbart exemplar online.

You've just added this product to the cart: